Reklama
 
Blog | Jan Šinglovič

Otevřený email Stanislavě Dufkové

  Objevil jsem podcast, denne usinam se sluchatky v usich a posloucham Cesky Rozhlas. Avsak po tom co jsem slysel vcera mi spat neslo. Porad o bulimii moderovany Stanislavou Dufkovou. Zachran se kdo muzes, amen.

  Tuto relaci si muzete poslechnout/stahnout tady – porad Krizovatky, host doc. Hana Papezova.

Krizovy moment pro nasi pani redaktorku prichazi v case 21min.50s, kdy po vypovedi mladych devcat a obecnych recech o mentalni bulimii a anorexii zavola jeden postarsi a stydlivy clovek..

————————-

Reklama

Posluchac: "Ja bych se chtel zeptat, jestli se ta bulimie i vztahuje  na starsiho,  treba me je kolem padesati a tenhle problem mam i taky."

Docentka: "Ano, bulimie se muze vztahovat na starsi, stredneveke jedince obeho pohlavi."

Posluchac: "Dekuji, dekuju mockrat."

Stana: "Pockejte, pockejte, pockejte.. vy chcete hubnout a nebo jak je to s vami?"

Posluchac: "Ne, ja prave snim cokoliv a vyzvracim cokoliv."

Stana: "Hm, tak to je asi jina nemoc."

Posluchac: "Jo?"

Stana: "Hm"

Posluchac: "Snim cokoliv a vsechno vyzvracim."

Stana: "Protoze to musi byt vedome, musite.. nemate bulimii. Nejsem teda pani docentkou Hanou Papezovou, ale myslim si, ze bulimie je spojena s tim, ze se najite a pak tedy .. sam chcete to ze sebe dostat."

Posluchac: "Ale ja musim, jak se rika, co delaj i ty mlade divky, ze si strcim sam prst do krku.."

Stana: "No, ano.. NO TEDY PANE! Haha .. Pani docentka tak.. ja jsem byla spatna lekarka.."

Posluchac: "Ne, ne, ne"

————————-

Rozhovor pokracuje, slovo si konecne bere docentka.

Pristup pani Dufkove mi prisel ohavny. Nejen, ze si v tomto momente hraje na pani doktorku a dovoluje si pacientovi urcovat diagnozu, nejenom, ze mluvi za sveho hosta a dokonce soudi cloveka, ale ona se mu i vysmiva.. pokud si zaznam opravdu pustite, pak Vas pri jejich slovech "No tedy pane!" zamrazi. Setkavam se v radiu s nekompetentnosti casto, ale tohle mi prislo az moc necitlive.

Poslal jsem Stanislave Dufkove tento email:

* * * 

Vazena pani Dufkova,

chtel bych timto ohodnotit Vas vykon pri moderovani poradu Krizovatky, dne 6.5.07. Myslim, ze nebudu sam komu se zjezila kuze pri tom, jak jste se zachovala k prvnimu volajicimu posluchaci. Vas vykon byl opravdu tristni,  nekompetentne jste urcovala diagnozu, nesmyslne mluvila za docentku Papezovou a jeste jste doslova "zprasila" prvniho volajiciho, kdyz jste mu vycinila za to, ze si jeste ve strednim veku strka prst do krku po kazdem jidle. Vase "No tedy pane!" je do nebe volajici..

Myslim, ze byste se mela zamyslet nad dalsim moderovanim poradu o tak vaznych tematech.

Naslysenou.. 🙂

Jan Singlovic