Reklama
 
Blog | Jan Šinglovič

V čem je Afrika daleko před Evropou?

Zdalo by se, ze mimo lepsich bananu a korenu kasavy nic nenajdeme. Odpoved vsak bude pro mnoho z Vas prekvapiva. Jedna se o mobilni komunikaci, respektive roaming.

Cestuji z Tanzanie do Ugandy, prestup v Keni. Jsem dlouholety klient nejuspesnejsi vychodoafricke telekomunikacni spolecnosti Celtel a citim, ze jim jeste dlouho budu. Mam tim moznost zazit neco v Evrope nevidaneho. Jak jednoduche.. kdekoliv v jedne z sesti Africkych zemi zapnu svuj telefon, nejenom ze dostanu signal me materske firmy, ale muzu take volat za temer lokalni ceny (a to i treba zpet do Tanzanie) a vsechny prijate hovory jsou zdarma.

Tento telekomunikacni sen za prvnich devet mesicu provozu k Celtelu prilakal jiz miliony zakazniku a ostatni zdejsi operatori (MSN, Vodacom) zkousi neco podobneho. Sluzba se jmenem "One network" , ktera je od letosniho cervna v provozu mimo Tanzanie, Ugandy a Keni take v Gabonu, Konzske republice a Demokratickem Kongu je podle sveho provozovatele prvni sveho druhu na svete ("the world's first borderless mobile network"). Vice info zde.

No, nezni to jako pohadka? A pak ze to nejde..

Reklama